Национален гаранционен фонд Национален гаранционен фонд

Търси

Самуил Шидеров бе избран в борда на директорите на Европейската асоциация на гаранционните институции

Изпълнителният директор на Националния гаранционен фонд (НГФ) Самуил Шидеров бе избран за член на борда на директорите на Европейската асоциация на гаранционните институции (АЕСМ). За първи път представител на НГФ става част от ръководството на  организацията в която фондът е пълноправен член от 2009 г. Общото събрание на асоциацията за избор на нов мениджмънт се проведе на 18 юни в Берлин в рамките на годишния семинар на АЕСМ. В ръководния орган на асоциацията влизат още представители на гаранционни институции от 12 европейски държави, сред които Германия, Австрия,  Белгия,  Испания,  Франция и Италия. За президент на Европейската асоциация на гаранционните институции беше избран Бернард Загмайстер (Австрия).

Форумът на АЕСМ събра редица международни лектори и гости, като основна тема бяха иновациите – достъпът на иновативни малки и средни предприятия до финансиране, възможностите за отпускане за гаранции, инвестициите в сектора.

Европейската асоциация на гаранционните институции обединява 41 организации, работещи в 20 страни от ЕС, както и в Босна и Херцеговина, Република Киргизстан, Русия, Сърбия и Турция. Нейни членове са взаимни и гаранционни схеми в частния сектор, както и държавни институции, които са или гаранционни фондове или банки за развитие с гаранционна структура. Всички те имат общата мисия на предоставяне на гаранции по заеми за МСП, които имат икономически изгодни проекти, но не са в състояние да осигурят достатъчно обезпечение за банково кредитиране.

Назад
Други