05.01.2022 НГФ кани търговските банки за участие в нова гаранционна схема в партньорство с Черноморската банка за търговия и развитие

Националният гаранционен фонд отправя покана към търговските банки за участие в нова гаранционна схема за споделяне на риска с Черноморската банка за търговия и развитие. Програмата е насочена към подпомагане на малките и средните предприятия у нас за справяне с последствията от пандемията от COVID-19.

Допустими за кандидатстване са всички търговски банки в страната, като крайният срок за подаване на заявленията за интерес за участие в гаранционната схема е удължен до 28.02.2022 г.

Програмата ще осигури свеж ресурс от 150 млн. лв. на стотици малки и средни предприятия от различни сектори при облекчени изисквания за обезпеченост и по-ниски лихвени нива. Тя ще се реализира през банки-партньори, като ще гарантира 80% от предоставените кредити. Срокът за включване на нови кредити е 24 м., а срокът на валидност на гаранциите е до 60 м.

Схемата е насочена както към съществуващи, така и към стартиращи компании и предвижда гарантиране на инвестиционни и оборотни кредити, както и лимити за банкови гаранции.

Повече информация за продукта вижте тук.

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси

Business Booster