30.04.2020 Панайот Филипов влиза в ръководството на ББР като изпълнителен директор и член на У

Ръководството на ББР има нов член. Това е досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане Панайот Филипов. Той притежава 16-годишен управленски и експертен опит в банковата сфера, както и солидна практика в сектора на застраховането.


Панайот Филипов е завършил УНСС с магистърска степен по икономика, има и специализация по фондови пазари към Делауеърския университет в България. През 1998 г. е обявен за Брокер №1 на Българската фондова борса с най-голям брой сделки за годината.


В банковата сфера влиза през 2001 г., като до 2008 г. заема позиции в СИ Банк, ДЗИ Банк, където е и член на УС, както и в Банка Пиреос България. През 2012 г. поема управленски функции в Общинска банка.
През 2014 г. Панайот Филипов е назначен за член на Съвета на директорите на ЗАД „ОЗК – Застраховане“, а през 2017 г. става изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ).


През април 2020 г. Панайот Филипов е избран за изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Българската банка за развитие.

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси

Business Booster