Собственик на малък рибен магазин отваря модерен цех за преработка на риба

Александър Спасов стартира своя бизнес през 1991 г., когато отваря врати малък магазин за риба и рибни продукти в центъра на София. Вече 22 години магазинът на "Екзарх Йосиф" 26 предлага на клиентите прясна, замразена и консервирана риба, морски дарове и хайвер. Постепенно бизнесът на Александър Спасов се разраства и започва да търгува на едро.

В началото на 2012 г. фирмата изготвя проект за изграждане на цех за преработка на риба с хладилен склад. Инвестицията е в размер на 2,5 млн. лева, като компанията кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по Мярка 2.6. "Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура" в рамките на ОП "Развитие на сектор Рибарство". Проектът се финансира с банков кредит от УниКредит Булбанк в размер на 1,6 млн. лева. Обезпечение по отпускания кредит са единствено придобитите активи, както и отпуснатата от Националния гаранционен фонд гаранция в размер на 800 хил. лева.

В края на декември 2012 г., осем месеца след подписването на договора с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, модерната фабрика в столичния квартал "Враждебна" е вече завършена. Оборудвана с най-
съвременни технологии, фабриката осигурява работни места за 28 души. Част от произведената продукция се реализира на вътрешния пазар, а друга се изнася за страни като Гърция и Белгия. Скоро предстои да отвори врати и
представителен магазин на фирмата.

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси