Земеделие

Модерно европейско предприятие преработва зеленчуци в с. Долна Диканя

Единственото по рода си в Югоизточна Европа предприятие за прераборка на зеленчуци се намира в с. Долна Диканя, общ. Радомир и е един от най-големите проекти, подкрепени от Националния гаранционен фонд. Предприятието е наистина европейско както по замисъл, така и по изпълнение. Основната му дейност е преработка на сурови зеленчуци – картофи, моркови, зеле, лук – и тяхното пакетиране в различни разфасовки.

Виж още ➔

Италианец отглежда домати в България

Еро Фабрицио Фрески е италиански фермер, който идва в България през 2004 г. и забелязва многото пустеещи земи у нас. Чуди се как е възможно това и решава да се впусне в една българска авантюра, като прехвърля бизнеса си в страната ни. Установява се в с. Шишманци, община Раковски, купува постройките на бившето ТКЗС в селото и сега обработва над 30 000 дка в района. Днес Фабрицио Фрески е един от най-големите производители на домати в България. Твърди, че добивите са като в Италия, но нашите са по-вкусни.

Виж още ➔

Стар завод става модерно европейско предприятие

Едно от най-старите предприятия за преработка на пшеница и ориз у нас е на път да се превърне в най-модерната фабрика в Европейския съюз. Историята на завода разказва Славянка Хатипова, член на Съвета на директорите.

Виж още ➔

Успял български фермер обработва 4500 декара земя

Запознайте се с Нелка Костова от с. Каспичан. Интелигентна, образована, амбициозна, фермер. „Аз съм един успял фермер благодарение на Програмата за развитие на селските райони и на Националния гаранционен фонд“, споделя тя.

Виж още ➔

Съвременна техника внася удоволствие в работата на ферма в Търговищко

Намираме Донка и Бончо Владимирови в Търговищкото село Съединение. Те са закупили 6 нови машини за обработка на земя с кредит за 500 000 лв. по мярка 121 от Програмата за развитие на селските райони и гаранция от Националния гаранционен фонд (НГФ).

Виж още ➔

Инженер остава без работа и отваря своя мелница в село Бохот

Собственикът на мелницата в село Бохот Златко Анчев е инженер-технолог по зърнопреработване и зърносъхранение, който цял живот се е занимавал с производство на хляб. „Оказа се така, че мелницата в Плевен, в която работех затвори и аз вместо да ходя в бюрото по труда, реших да се захвана със свой бизнес“, разказва Анчев.

Виж още ➔
fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси

Business Booster