Инженер остава без работа и отваря своя мелница в село Бохот

Собственикът на мелницата в село Бохот Златко Анчев е инженер-технолог по зърнопреработване и зърносъхранение, който цял живот се е занимавал с производство на хляб. „Оказа се така, че мелницата в Плевен, в която работех затвори и аз вместо да ходя в бюрото по труда, реших да се захвана със свой бизнес“, разказва Анчев. За да заработи мелницата успешно, той трябва да купи нови машини и да направи ремонт. Затова кандидатства с проект по мярка 123 на Програмата за развитие на селските райони. „Наложи се да действам бързо, с Националния гаранционен фонд най-лесно се разбрах, отпуснаха ми гаранция, банката ми одобри кредита и сега го обслужвам без притеснения“, споделя Златко Анчев.

Според Анчев възможностите за добър кредит са от ключово значение за всеки бизнес, а най-трудно е със заемите за оборотни средства. Той планира скоро да проучи условията за такъв, тъй като бизнесът му се разраства и трябва да закупува по-големи количества зърно.

Златко Анчев обещава, че при него хлябът няма да поскъпва. Мечата му е следната: „Искам предприятията в България, които са български, да се развиват и да работят. Когато започнахме ремонта тук, трябваше да махнем старите машини. Знаете ли къде бяха произведени те? В Плевен, България. Сега мелничарското оборудване го купуваме от Турция, у нас не се произвежда“, споделя той.

fixed-button-icon
fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
fixed-button-icon Валутни курсове
fixed-button-icon Лихвени индекси